QUICHE LORRAINE

quiche lorraine

De fiecare data ,inainte sa-mi fac cumparaturile incerc sa golesc cat mai mult frigiderul si sa consum ce a mai ramas .Asa am ajuns sa adun cateva ingrediente care s-au potivit perfect tartei asteia  din care n-a mai ramas aproape nimic.

Quiche lorraine ,o tarta sarata absolut delicioasa ,reteta simpla si cu ingrediente la indemana oricui. Smantana,cascaval,bacon , o combinatie gustoasa care va fi pe placul tuturor  🙂 .

 

Ingrediente
aluat

  • 250 g faina alba de grau
  • 125 g unt
  • un ou
  • un sfert de lingurita de sare
  • 2-3 linguri de apa rece
umplutura :
  • 200 g bacon taiat feliute
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 150 g cascaval
  • nucsoara
  • sare si piper

Mod de preparare quiche lorraine

Intr-un bol am pus faina,untul moale,oul,sarea si doua linguri de apa,apoi am framantat un aluat omogen pe cre l-am infasurat in folie alimentara si l-am tinut 30 de minute la frigider.
Intre timp,am prajit baconul (sunculita ) intr-o tigaie neaderenta ,fara ulei,pana s-a topit grasimea de pe el,apoi l-a lasat la racit.

Intr-un alt bol  punem ouale batute,cascavalul ras,baconul racit,smantana,nucsoara,sare si piper proaspat macinate si amestecam pentru  omogenizarea compozitiei.

Aluatul de tarta il intindem cu un sucitor si-l transferam intr-o forma rotunda cu diametru de 24 cm.Intepati aluatul din loc in loc cu furculita,acoperiti-l cu alta hartie de copt si deasupra puneti boabe de fasole,naut,linte,ce aveti si coaceti 10 minute la 180°C,pana ce se usuca .Eu m-am grabit  nu l-am copt inainte si  a ramas usor nefacut in mijloc.
Apoi turnati compozitia si continuati coacerea inca 30 de minute la 180-200 °C,pana ce se rumeneste frumos.

Se serveste si calduta si rece,este la fel de delicioasa.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “QUICHE LORRAINE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *