RISOTTO CU CIUPERCI

40 min

simplu

3 portii

Cu cateva zile in urma am primit  o ladita cu ghebe proaspete si  primul gand mi-a zburat la un risotto delicios.Mancam destul de des ,in diferite combinatii pentru ca ne place foarte mult si se face rapid.Am sa-ncerc sa postez cat mai multe variante de risotto,dar  obicei le fac pentru cina si nu am lumina buna pentru poze,pe care ma straduiesc sa le fac cat mai decente.
Ingrediente:

  • 400 g ghebe
  • 250 g orez
  • 60 ml vin alb sec
  • 1,1 l supa de legume
  • 8 linguri ulei e.v. de masline
  • 1 ceapa
  • sare
  • patrunjel

Prima data pregatim  ciupercile:le curatam,le spalam si le taiem  in jumatate.Intr-o tigaie punem 4 linguri de ulei de masline si le calim 10-15 minute,apoi saram usor si adaugam patrunjel tocat.
Supa o punem la fiert impreuna cu vinul.
In alt vas punem restul de ulei si calim 2-3 minute ceapa tocata fin,adaugam orezul si calim pana  acesta devine transparent.Incepem sa adaugam cate un polonic cu supa fierbinte pana orezul este fiert.
Cand punem ultimul polonic de supa adaugam si ciupercile si mai fierbem cateva minute.

Acoperim si lasam sa se odihneasca 5 minute si putem servi.Am decorat cu parmezan ras si chives.Delicios,pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

35 comentarii la “RISOTTO CU CIUPERCI”

  1. Eu sint innebunita dupa risotto cu ciuperci, iar in seara asta pentru ca e miercuri, asta va trona pe masuta noastra… Papa buna si sanatoasa, iar acum ca ma uit ce poze ochioase ai, mi se face foameeeee… Trimiti vreo trei portii si la mine, ca sa nu mai intru in bucatarie ?!

  2. Daniela si noua ne place foarte mult risotto,in aproape orice combinatie.Eu iti trimit dar se raceste pe frigul asta si n-are nici un farmec daca nu e servit cald!Zic :)!Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *