ROSII CHERRY LA BORCAN

 

Printre alte bunatati pe care le prepar pentru iarna, se afla si aceste rosii cherry la borcan,conservate in suc de rosii.Se fac extrem de simplu,sunt gustoase si le folosesc la multe mancaruri.

Eu le pun simple,fara sare,zahar,condimente,usturoi sau ierburi aromate dar voi puteti adauga ce va place,dupa gustul vostru.

 

Ingrediente

  • rosii cherry colorate
  • rosii prunisoare sau normale facute suc
  • frunze de telina,busuic sau patrunjel (optional)
  • usturoi (optional)
  • sare mare si zahar (optional)

 

Mod de preparare rosii cherry la borcan

In primul rand,spalati si sterilizati borcanele.Este un pas foarte important,asa ca nu-l ignorati.Aici ( click) aveti un articol complet despre sterilizarea vaselor pentru conserve.

Spalati rosiile cherry si asezati-le in borcane.Daca doriti, acum puteti pune usturoi,frunze de telina,busuioc,sare sau zahar dupa gust.

Rosiile normale dati-le prin masina de rosii,masina de tocat sau storcatorul de fructe,astfel incat sa obtinem un suc fara coji si seminte.Turnati sucul in borcane cat sa acopere rosiutele.

rosii cherry la borcan

Infiletati capacele si asezati-le intr-o oala.Turnati apa cat sa acopere borcanele si fierbeti-le 15-30 de minute la foc mic.Eu m folosit borcane micute,de 250 g si au fost suficiente 15 miute dar,daca aveti borcane mari,de 800 g,fierbeti maxim 30 de minute.

rosii cherry la borcan

Lasati-le sa se raceasca in apa iar apoi scoateti-le,stergeti-le si asezati-le in camara,cu eticheta,bineinteles 🙂 .Spor la treaba si pofta buna !

rosii cherry la borcan

rosii cherry la borcan

O alta conserva delicioasa de rosii gasiti aici (click ).

>>> Rosii la borcan pentru iarna

rosii la borcan pentru iarna

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “ROSII CHERRY LA BORCAN”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *