RULOURI DIN COTLET DE PORC

Gatesc destul de des mancaruri din legume dar pentru ca am si un carnivor care isi cere drepturile,il hranesc si pe el ca atare.Reteta de azi e relativ simpla ,cotletul de porc gatit astfel arata foarte bine si are un gust absolut minunat.
I-am asociat (la cerere ) o garnitura de cartofi noi la cuptor,cu mustar si  usturoi si evident,un bol mare de salata verde.

Ingrediente:

  • 400 g cotlet de porc fara os (taiat in 8 feliute subtiri)
  • 200 g carne macinata mixta (vita si porc )
  • 1 lingura de pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel proaspat
  • 150 ml vin alb sec
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura de unt
  • sare si piper
  • 8 scobitori
Garnitura :
  • 1,2  cartofi noi
  • 5 linguri de ulei
  • 2 ingurite de mustar
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper
Prima data pregatim umplutura.Amestecam carnea macinata cu usturoiul si patrunjelul tocate,pesmetul,sare si piper  pana se omogenizeaza compozitia.

Feliile de cotlet le batem cu ciocanelul de snitele.Pe fiecare bucata distribuim din compozitia de carne macinata,pe toata suprafata,rulam si prindem capatul cu o scobitoare.Saram si piperam usor.

Intr-o tigaie mare incingem uleiul si untul si prajim rulourile pe toate partile la foc mediu.Cand s-au rumenit,stingem cu vinul alb ,acoperim si continuam gatitul inca vro 25-30 de minute pana carnea e gata.
Daca lichidul a scazut prea mult mai adaugati un pic de apa calda.

Intre timp am spalat bine cartofii si i-am amestecat cu sare,piper,boia,usturoiul felii,mustar,boia si ulei,apoi i-am transferat intr-o tava si i-am pus la cuptor preincalzit 40 de minute la 190° C.Din cand in cand i-am scos si am scuturat tava pentru a se coace uniform pe toate partile.

Servim rulourile cu cartofi,calde,alaturi de salata verde sau de ce nu,muraturile preferate.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “RULOURI DIN COTLET DE PORC”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *