SALATA CAESAR

025

35 min

simplu

2 portii

Salatele au un loc important in meniul nostru si le prepar cu mare placere pentru ca sunt rapide,gustoase si frumos colorate.Salata Caesar e in topul preferintelor noastre si am adaptat-o in timp dupa gustul nostru ,astfel incat sa fie pe placul tuturor.

Daca nu ati incercat-o ,v-o recomand,este delicioasa si hranitoare.

Ingrediente 

  • o salata verde micuta
  • o jumatate de piept de pui (doua fileuri )
  • 4 felii de paine (alba sau integrala )

Dressing :

  • un galbenus fiert
  • o lingura de mustar
  • 2-3 fileuri de ansoa
  • un catel de usturoi
  • 1 lingurita de sos Worchestershire (daca nu aveti,nu puneti )
  • o lingura de otet
  • sare si piper
  • 40-50 ml ulei
  • 3 linguri de iaurt natural

Prima data saram si piperam bucatile de piept de pui pe ambele parti si le rumenim intr-o tigaie in care am incins 3-4 linguri de ulei.

Feliile de paine le rumenim in prajitorul de paine ,intr-o tigaie grill sau antiaderenta pe ambele parti.In reteta originala painea se face crutoane cu sare ,piper si ulei de masline dar mie mi se pare destul de gustoasa si asa simpla,mai ales ca salata are si un dressing bogat.

Dressing-ul desi are destule ingrediente se prepara destul de rapid.Le punem pe toate in afara de iaurt intr-un vas inalt si mixam bine cu un mixer vertical pana obtinem o pasta omogena (daca vi se pare putin,mai adaugati un pic ulei) .La sfarsit adaugam si iaurtul si amestecam .

1

Asamblam salata.Intr-un bol mare punem salata verde tocata ,pieptul de pui feliat ,feliile de paine taiate cuburi si dressing-ul.Amestecam si mancam salata imediat.Pofta buna !

028

 

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “SALATA CAESAR”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *