SALATA DE BULGUR SI QUINOA

20 min

simplu

2 portii

Reteta de astazi este o salata de bugur si quinoa, simpla gustoasa si sanatoasa. Nu necesita mult timp de preparare, este o combinatie delicioasa, perfecta pentru o masa usoara si satioasa.

*Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grau macinate mare. Este o sursa bogata de carbohidrati, contine fibre, fier, vitamine din grupul B si magneziu. Se poate gati in doua moduri. Fie acoperit cu apa rece/supa  si lasat sa se inmoaie timp de o ora, o ora si jumatate sau fiert pentru 10 minute.

*Quinoa este bogata in aminoacizi si proteine si poate inlocui cu succes aproape orice tip de cereale, deoarece nu contine gluten. Aceasta cereala este bogata in proteine, contine toti aminoacizii esentiali, in fier, calciu, magneziu, potasiu,mangan si cupru. Se fierbe timp de 10 minute in apa cu putina sare. Poate fi folosita in diverse retete precum salate, budinci, supe, fursecuri sau prajituri.

Ingrediente

  • 125 g amestec de bulgur si quinoa
  • 70 g salata verde (valerianella)
  • 2 rosii
  • 1 castravete mediu
  • 1 ceapa rosie micuta
  • 3-4 linguri de masline negre
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare dupa gust
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de prepapare salata de bulgur si quinoa

Punem la fiert pa intr-un vas. Cand a dat in clocot, adaugam putina sare si amestecul de bulgur si quinoa. Ferbem timp de 10 minute, apoi lasam la scurs intr-o sita.

Intre timp spalam salata si o uscam intr-o centrifuga. Curatam ceapa si o tocam dupa preferinta. Feliem rosiile si castravetele.

Intr-un bol incapator punem amestecul de bulgur si quinoa, apoi adaugam si celelalte ingrediente. Saram dupa gust, adaugam zeama de lamaie si uleiul de masline.

Amestecam delicat si salata este gata de mancat. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *