SALATA NICOISE

insalata-017

  O salata bogata ,satioasa si colorata.

 Ingrediente:
(pentru doua portii generoase )

  • 370 g cartofi noi
  • 100 g mix de salata (am folosit spanac tanar,varianella,radicchio,salata verde )
  • 100 g ton din conserva
  • 100 g fasole verde fiarta
  • 2 linguri de masline
  • 1 ceapa rosie micuta,taiata felii
  • 2 oua mari fierte
  • 5-6 rosii cherry
  • sare si piper praspat macinate
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 3-4 linguri de ulei extravirgin de masline
Fierbem pastaile de fasole ,la fel si cartofii ,si-i taiem cuburi.Ouale le lasam la fiert 8 minute din momentul in care apa a dat in clocot,le scufundam imediat in apa rece si le decojim.
Scurgem tonul de ulei sau suc propriu ,feliem ceapa fin iar rosioarele le taiem in jumatate.
Pe un platou asezam mix-ul de salata,cartofii cuburi,fasolea pastai taiata bucati,ouale in sferturi,rosiile,ceapa,tonul ,saram si piperam.
Din ulei si otet facem o vinegreta cu care asezonam salata.Mai puteti adauga in salata si fileuri de ansoa daca va plac (eu n-am avut de data asta ) iar vinegreta se poate imbogati cu o lingurita de mustar.
Servim salata imediat.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “SALATA NICOISE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare