SMOCHINE CU MIERE SI NUCI

bruxelles-015

 Sambata am cules pentru ultima data pe anul acesta smochine.Desi nu-mi lipsesc din camara smochinele caramelizate,cele in sirop cu scortisoara sau gemul aromat cu vanile,am vrut sa incerc si altceva.
Reteta Dianei-Disturbingly Delicious m-a atras si, inca o data in plus mi-a confirmat ca retetele simple sunt printre cele mai bune.
Diana nu m-a convins doar prin retete,m-a cucerit cu caldura si delicatetea ei,de care m-am bucurat din plin, mai ales in ultimile doua saptamani,dar si prin fotografiile minunate pe care le face.
Este si o gazda foarte buna,stiu asta pentru ca am fost invitata ei la Sunday Lunch,unde am povestit la un pranz delicios.
Multumesc,Diana!

Ingrediente:

  • 10 smochine
  • 50 g miez de nuca
  • 30 g unt
  • 4 linguri de miere
Spalam smochinele si le taiemin 4 fara a le desprinde de tot.Le asezam intr-o tava unsa cu unt (eu am folosit o forma micuta de ciambella )si in mijlocul fiecareia punem cate un cubulet de unt,presaram apoi miezul de nuca tocat grob si mierea,astfel incat sa acopere fiecare fruct.

Coacem pentru 15-20 de minute la 180°C,cuptor preincalzit.
Eu le-am servit simple,dar Diana spune ca se asorteaza minunat cu o cupa mare de inghetata de vanilie.Pofta buna!

Reteta participa si la parada de luna aceasta a proiectului „Dulce Romanie” .

Comentează folosind contul de Facebook

5 comentarii la “SMOCHINE CU MIERE SI NUCI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare