SOS BECHAMEL

 

Sos bechamel , celebrul sos alb de origine franceza este preparat din lapte,faina si unt si sta la baza multor preparate .Se poate servi alaturi de legume ,carne si pentru condimentarea diverselor tipuri de paste .

Mie imi place cu mult piper si nucsoara dar voi il faceti dupa gustul vostru ,asa cum va dicteaza papilele gustative 🙂  .

 

 

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 60 g faina
  • 70 g unt
  • un praf de sare
  • piper (alb ,daca aveti ) si nucsoara proaspat macinate dupa gust

Mod de preparare sos bechamel

Prima data incalzim laptele.Separat,in alt vas ,topim untul ,dam vasul de pe foc si adaugam faina.

038

 

Amestecam bine sa se omogenizeze , punem din nou vasul pe foc mic si prajim faina maxim un minut ,avand grija sa nu se coloreze.Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.

041

 

Fierbem pana cand sosul se ingroasa,dupa ce da in clocot ,cam 5-6 minute.La final saram si condimentam dupa gust .

043

 

Sosul este gata si poate fi folosit .

053

Eu am facut acest  sos bechamel pentru niste delicioase lasagne alla bolognese ,in curand voi scrie si reteta.Pofta buna !

064

 

 

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *