SOS DE ROSII CU PIEPT DE PUI SI BUSUIOC

bl33-638x366

Din nou avem o reteta care imbogateste colectia RETETE FEL DE FEL de la prieteni ,una simpla si delicioasa,trimisa de Gaby – Retete Papa Bun.In afara de mancaruri apetisante ,acolo veti mai gasi diverse prajituri si torturi delicioase ,prezentate frumos si cu umor,in stilu-i caracteristic. 😀
Multumesc , Gaby !

 Ingrediente :

  • un piept de pui
  • 2 cani suc de rosii
  • 100 ml apa
  • 5 rosii
  • sare si piper
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • busuioc proaspat
  • o lingurita/doua de zahar
  • ulei de masline (merge si de floarea soarelui )
Mod de preparare
Simplu si bun,l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)) .
Rosiile se toaca (nu marunt ).
Se incinge ulei intr-o cratita.
Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute.
Se stinge cu sucul de rosii.Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
Separat se taie cubulete pieptul de pui.
Se incinge ulei intr-o tigaie,se pun bucatile de carne si se calesc usor pe toate partile.
Se adauga carnea peste rosii ,apoi vinul,zaharul,putina sare si busuioc ocat (dupa gust ).
Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 25-30 de minute.
La final gustam si mai potrivim de sare si piper.Sosul trebuie sa fie scazut,grosut.
Servim cu orez,piure,paste sau mamaliguta ,preparate cat fierbe sosul,cu sau fara branza rasa deasupra.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare