SPAGHETTI ALLA PUTANESCA

pasta-e-biscotti-017

30 min

simplu

2 portii

Pastele fac parte regulat din meniul nostru iar acestea sunt  in topul preferintelor mele.Combinatia de ingrediente este grozava iar rezultatul pe masura ,asadar nu ezitati sa incercati spaghetti alla putanesca .

Ingrediente:

  • 200 g spaghetti
  • un varf de ardei iute
  • 2-3 bucati de ansoa
  • 2 catei de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 300-350 g rosii cherry
  • 2 linguri de capere
  • 100 g masline negre
  • oregano uscat
  • sare si piper proaspat macinate

Mod de preparare spaghetti alla putanesca

Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ansoa,usturoiul tocat si ardeiul iute .
Amestecam continuu 2-3 minute dupa care adaugam rosiile taiate pe jumatate,caperele (desarate  in apa calduta daca sunt din cele pastrate in sare) ,oregano ,un praf de sare,piper si maslinele.
Intre timp fierbem si saghetele in apa cu sare atat cat scrie pe ambalaj,de preferat sa fie al dente.
Mai fierbem inca 10-15 minute (eu le las maxim 10 minute pentru ca imi plac rosiile doar putin moi ) apoi amestecam compozitia obtinuta cu spaghetele fierte si scurse de apa.
Servim imediat cu oregano presarat deasupra.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “SPAGHETTI ALLA PUTANESCA”

  1. Wow…imi plac mult pastele, dar n-am stiut aceasta reteta.
    Ma intreb daca gasesc la noi in comert ansoa. Chiar aseara am fost intr-un mare supermarket si am cautat masline umplute cu ansoa (cumparasem un borcan din Spania). Din pacaten-am gasit :(.
    Mi-ai provocat papilele gustative, prin urmare ai un g+ de la mine!
    Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *