SUPA DE PUI CU GALUSTE

50 min

mediu

6-7 portii

De cate ori gatesc aceasta supa de pui cu galuste imi aduc aminte de cea a mamei,care era  atat de buna pentru ca o prepara cu pui crescut in curtea bunicilor.Este una din supele cu care am crescut si pe care o fac si eu  pentru ca e adorata ,mai ales de Deea,iar eu nu pot fi decat fericita.

Ingrediente

  • 800 g carne de pui (eu am ales aripioare)
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi medii
  • 1 tija mica de telina (sau radacina)
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi mici
  • Galuste
  • 2 oua
  • 120 g gris
  • 2-3 linguri de ulei
  • un vf de cutit de bicarbonat de sodiu (optional )
  • sare
  • patrunjel

 

Mod de preparare supa de pui cu galuste

Aripioarele parlite  si spalate bine le-am tinut in apa rece vreo doua ore.Apoi le-am pus la fiert in 3-4 litri de apa si am spumat cand a fost nevoie.Am adaugat apoi legumele  curatate,spalate si tocate,o lingura de sare si am lasat sa fiarba la foc moderat.

Preparare galuste de gris

Intr-un castron am batut ouale pana au devenit spumoase (astfel galustele vor iesi pufoase ) cu un praf de sare , cele 3 linguri de ulei , apoi am adaugat grisul  si am amestecat pana s-a incorporat.
Chiar daca compozitia este moale la inceput,dupa 10-15 minute se va umfla si va deveni mai consistenta,deci nu mai adaugati alt gris.Bicarbonatul este optional ,daca nu doriti.nu-l puneti .
Cand legumele sunt aproape fierte ,lasam focul foarte mic si punem galustele cu lingurita,pe care trebuie s-o inmuiem in supa fierbinte dupa fiecare galusca.
Acoperim si lasam sa fiarba la foc foarte mic pana ce galustele isi maresc volumul si devin moi si pufoase.
Cand sunt gata potrivim de sare daca mai este nevoie si  adaugam marar (pentru ca mie imi place 🙂 ) si patrunjel tocat .

Stingem focul,lasam sa se odihneasca 10 minute si putem servi supa de pui cu galuste .Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

25 comentarii la “SUPA DE PUI CU GALUSTE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *