SUPA DE ROSII

supa-2Bsi-2Bgogosi-2B021

40 min

simplu

6-8 portii

Supa de rosii este nelipsita din meniul nostru mai ales vara cand gasesc rosii gustoase si zemoase , asa cum trebuie pentru supa asta.Este usoara,extrem de simplu de facut si ,cand este foarte foarte cald imi place s-o mananc rece.

Ingrediente:

  • 1,8-2 kg rosii coapte bine
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina (sau o bucata de radacacina )
  • 1 ardei gras
  • 60 g orez (o cescuta mica )
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • leustean sau busuioc
  • 1,2 l apa
Intr-o oala potrivita incingem uleiul si calim ceapa ,tija de telina ,ardeiul tocate  si morcovul dat pe razatoare pana ce legumele se inmoaie,adaugand din cand in cand cate o lingura-doua de apa.
Intre timp rosiile le dam pe razatoarea mare si scapam astfel si de coaja,apoi le punem peste legumele calite,odata cu lingurita de zahar si sare dupa gust.
Fierbem timp de 10 minute pana ce mai scade din sucul rosiilor,apoi adaugam orezul spalat si apa.Potrivim de sare si continuam gatirea pana ce orezul este fiert.
Stingem focul si punem verdeata tocata.Mancam supa cu crutoane sau paine prajita ,e absolut delicioasa.
Daca alegeti sa-i puneti busuioc,ungeti feliile de paine prajita cu usturoi .Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *