TABBOULEH

TABBOULEH-0181

  In week-end ,pe langa hummus si lipii integrale ,am pregatit si salata asta aromata de patrunjel,numita si tabbouleh.Isi are originile in Orientul Mijlociu unde este servita pe pat de salata verde ca si aperitiv.

Ingrediente :

  • 120 g patrunjel proaspat ( 2 legaturi mari )
  • 2-3 frunze de menta proaspata (sau o lingurita uscata )
  • 1 rosie mare
  • 1 ceapa mica
  • 50 g bulgur ( sau cus-cus )
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinate
Spalam si zvantam patrunjelul proaspat si-l tocam mare.
Rosia o golim de interior si-o tocam cubulete.Tocam si ceapa fin iar bulgur-ul il punem la inmuiat in apa rece pentru 5 minute,apoi il scurgem.Uneori eu mai folosesc si cus-cus pe care il acopar cu 60 ml apa fierbinte si-l las sa absoarba lichidul.
Intr-un bol mare punem patrunjelul,bulgurul,rosiile si ceapa.
Saram si piperam dupa gust,adaugam zeama de lamaie si uleiul de masline,menta tocata si amestecam bine pentru omogenizare.
Servim salata imediat ,alaturi de hummus si lipii.Absolut delicioasa,pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “TABBOULEH”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare