TARTA CU CREMA PASTICCERA SI MURE CARAMELATE

   M-am gandit vreo doua zile la topping-ul pentru tarta asta pentru ca n-am vrut sa fie una  obisnuita.Si mi-a venit ideea sa topesc putin zahar si sa le caramelez.A fost una buna pentru ca murele s-au indulcit atat cat trebuie iar siropul care s-a format a fost delicios.Am obtinut un rezultat final care m-a multumit pe deplin.Si pentru ca are mure e perfecta pentru provocarea lunii Iulie Dulce Romanie.
Ingrediente:
Aluat:

  • 375 g faina
  • 125 g unt
  • 185 g zahar
  • 125 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • un praf de sare

Pentru umplutura folosim crema pasticcera.
Topping:

  • 150 g zahar
  • 500 g mure

Aluatul il pregatim astfel:Faina o amestecam cu sarea,untul si zaharul si framantam pana se formeaza frimituri.

Adaugam apoi si smantana ,galbenusurile si continuam cu framantatul pana aluatul se leaga.Il acoperim cu folie alimentara si-l punem la frigider 1 ora.

Dupa ce timpul s-a scurs intindem aluatul,il punem intr-o tava cu diametrul de 29 de cm,il intepam cu furculita ,punem deasupra fasole uscata si coacem 20-25 de minute la 180°.

Lasam blatul la racit si ne ocupam de topping.
Spalam si punem la scurs murele.

Zaharul il punem intr-un vas cu peretii grosi si-l  topim.  Cand a capatat o culoare aramie adaugam si murele.

Fierbem pana ce siropul format scade la jumatate,stingem focul si lasam sa se raceasca.

Cand blatul s-a racit intindem deasupra crema pasiccera si apoi murele caramelate.

O lasam cateva ore si-apoi putem servi.A fost una dintre cele mai bune tarte pe care le-am mancat.Aluat fraged,crema fina,amandoua inundate de siropul dens si delicios al murelor caramelate.Pofta buna!

    Comentează folosind contul de Facebook

    24 comentarii la “TARTA CU CREMA PASTICCERA SI MURE CARAMELATE”

    1. Flory draga, murele astea dupa ce le pui in zaharul caramelizat, isi formeaza un fel de sirop? Adica se topesc ca la siropul de zahar ars…ca eu asa vad la tine…sau o sa imi ramana toate acolo gomolot? 🙂 Acum o execut si te anunt cum mi-a iesit

    2. Flory…e deja amintire…:))Am mancat-o de nu s-a vazut :)O sa o pun in curand pe blog sa vezi cum a iesit. A fost superrr delicioasa!Si da, nu au ramas gomolot 😛 Numa crema cred ca ar fi fost mai bine o pun totusi calda…s-a cam intarit un pic pana s-a racit si a tb sa pun mixerul in ea…dar asta si pt ca n-am avut chiar chiar 500 ml lapte. Oricum a fost apreciata si de cei care au gustat-o.

    3. Betty ma bucur tare mult ca ai incercat-o si mai ales ca v-a placut!Da,crema e de preferat sa fie pusa calda,asa aluatul se inmoaie si mai repede.Abia astept s-o vad la tine pe blog!Mii de pupici!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

     

    X

    Rețete asemănătoare