TARTA CU LEGUME

Ingrediente:

  • 1 aluat foietaj rotund
  • 2 dovlecei
  • 150 g fasole verde
  • 1 bucata de praz(partea alba)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 150 g cascaval
  • sare,piper
  • patrunjel

Pentru inceput punem la fiert fasolea verde in apa cu putina sare timp de 10 minute.Prazul il taiem fin si-l calim in uleiul de masline 1 minut,apoi adaugam dovleceii taiati feliute ,un praf de sare ,acoperim si lasam sa se inmoaie 10-12 minute.Cand  sunt gata adaugam fasolea fiarta si scursa de apa,apoi amestecam usor.

Intr-o forma de tarta sau de tort cu diametrul de 24 cm punem aluatul fara a indeparta hartia de copt si-l intepam din loc in loc cu furculita.Punem apoi amestecul de legume si intindem uniform pe toata suprafata,ouale batute cu laptele ,sare si piper,cascavalul ras si patrunjelul tocat.Coacem 25-30 de minute la foc moderat in cuptorul incalzit inainte,pana ce se rumeneste frumos.

O lasam apoi sa se racoreasca un pic si servim.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

19 comentarii la “TARTA CU LEGUME”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *