TARTA CU LEGUME

Ingrediente:

  • 1 aluat foietaj rotund
  • 2 dovlecei
  • 150 g fasole verde
  • 1 bucata de praz(partea alba)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 150 g cascaval
  • sare,piper
  • patrunjel

Pentru inceput punem la fiert fasolea verde in apa cu putina sare timp de 10 minute.Prazul il taiem fin si-l calim in uleiul de masline 1 minut,apoi adaugam dovleceii taiati feliute ,un praf de sare ,acoperim si lasam sa se inmoaie 10-12 minute.Cand  sunt gata adaugam fasolea fiarta si scursa de apa,apoi amestecam usor.

Intr-o forma de tarta sau de tort cu diametrul de 24 cm punem aluatul fara a indeparta hartia de copt si-l intepam din loc in loc cu furculita.Punem apoi amestecul de legume si intindem uniform pe toata suprafata,ouale batute cu laptele ,sare si piper,cascavalul ras si patrunjelul tocat.Coacem 25-30 de minute la foc moderat in cuptorul incalzit inainte,pana ce se rumeneste frumos.

O lasam apoi sa se racoreasca un pic si servim.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

19 comentarii la “TARTA CU LEGUME”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *