Tarte sărate

Tarta cu legume

Foarte gustoasa aceasta tarta cu legume asortate, toate de culoare verde si combinate cu oua amestecate cu lapte si cascaval ras!

Ingrediente:

 

  • 1 aluat foietaj rotund
  • 2 dovlecei
  • 150 g fasole verde
  • 1 bucata de praz(partea alba)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 150 g cascaval
  • sare,piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare pentru reteta de tarta cu legume:

 

Pentru inceput punem la fiert fasolea verde in apa cu putina sare timp de 10 minute.

Prazul il taiem fin si-l calim in uleiul de masline un minut, apoi adaugam dovleceii taiati feliute si un praf de sare. Acoperim si lasam sa se inmoaie 10-12 minute. Cand  sunt gata adaugam fasolea fiarta si scursa de apa, apoi amestecam usor.

Intr-o forma de tarta sau de tort cu diametrul de 24 cm punem aluatul fara a indeparta hartia de copt si-l intepam din loc in loc cu furculita.

Punem apoi amestecul de legume si intindem uniform pe toata suprafata, ouale batute cu laptele, sare si piper, cascavalul ras si patrunjelul tocat. Coacem 25-30 de minute la foc moderat in cuptorul incalzit inainte, pana ce se rumeneste frumos.

O lasam apoi sa se racoreasca un pic si servim.

Spor la treaba si pofta buna!

tarta cu legume

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.