TARTA CU SPARANGHEL

   Nu stiu cum e vremea pe la voi dar aici ploua.De la inceputul lunii a inceput potopul si pare sa nu se mai sfarseasca,e frig,mai bate si vantul ,parca vine toamna.Mai avem si zile insorite,dar cam putine,cred ca din 20 de zile,maxim 6-7 au fost „uscate”,in rest ploaie si iar ploaie.Asa ca si in pozele mele e prezenta ,mi s-a parut original s-o las sa ma invadeze!
Reteta pentru baza tartei am descoperit-o mai demult aici,mi-a placut pentru ca n-are unt si e si mai rapida pentru ca nu trebuie sa stea la rece deloc.Mai mult de atat ,baza nu este tare dar nici foarte friabila,este asa cum trebuie,frageda.

Ingrediente:
Aluat:
(pentru o tava de 30 cm diametru)

  • 375 g faina
  • 150 ml apa calda
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita de sare
  • 1 si 1/2 lingurita de praf de copt
Umplutura
  • 3 oua
  • 200 g crema de branza
  • 100 g cascaval ras
  • 60 g parmezan ras
  • sare si piper proaspat macinate
  • un buchetel de chives ( cozi de arpagic )
  • 300 g sparanghel  (13-14 fire )
Mai intai spalam ,curatam sparanghelul si-l fierbem 5 minute in apa cu un praf de sare,dupa care il lasam la scurs.
Intr-un bol punem toate ingredientele pentru blat si le amestecam cu o furculita pana obtinem un aluat.
In reteta originala scria sa punem toate ingredientele intr-o caserola cu capac si sa amestecam energic pana se formeaza aluatul,dar am preferat sa amestec cu furculita.
Apoi l-am mai framantat putin cu mana ,dupa care l-am pus in tava si l-am intins.N-am folosit sucitorul pentru ca aluatul pare sa se exfolieze si de aceea este de preferat a fi intins manual.
Amestecam si ingredientele pentru umplutura si le turnam in tava,iar deasupra decoram  dupa imaginatie cu sparanghelul fiert.
Coacem 40-45 de minute la 180 °C,pana se rumeneste usor deasupra.Servim tarta calda,dar si rece este foarte buna!Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

11 comentarii la “TARTA CU SPARANGHEL”

  1. Buuuna si frumoasa tarta ta! Si au am facut una asemanatoare/ca umplutura cu brînzeturi si cascaval, si olea’ de prosciutto cotto. Ador tartele astea. De curînd am facut si fara prosciutto si fara cascaval, mozza, etc, doar o crema simpla si tot buna e!! Pacata ca se duce sezonul sparanghelului!

    Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare