TARTA CU SPARANGHEL

sparanghel-028

   Nu stiu cum e vremea pe la voi dar aici ploua.De la inceputul lunii a inceput potopul si pare sa nu se mai sfarseasca,e frig,mai bate si vantul ,parca vine toamna.Mai avem si zile insorite,dar cam putine,cred ca din 20 de zile,maxim 6-7 au fost „uscate”,in rest ploaie si iar ploaie.Asa ca si in pozele mele e prezenta ,mi s-a parut original s-o las sa ma invadeze!
Reteta pentru baza tartei am descoperit-o mai demult aici,mi-a placut pentru ca n-are unt si e si mai rapida pentru ca nu trebuie sa stea la rece deloc.Mai mult de atat ,baza nu este tare dar nici foarte friabila,este asa cum trebuie,frageda.

Ingrediente:
Aluat:
(pentru o tava de 30 cm diametru)

  • 375 g faina
  • 150 ml apa calda
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita de sare
  • 1 si 1/2 lingurita de praf de copt
Umplutura
  • 3 oua
  • 200 g crema de branza
  • 100 g cascaval ras
  • 60 g parmezan ras
  • sare si piper proaspat macinate
  • un buchetel de chives ( cozi de arpagic )
  • 300 g sparanghel  (13-14 fire )
Mai intai spalam ,curatam sparanghelul si-l fierbem 5 minute in apa cu un praf de sare,dupa care il lasam la scurs.
Intr-un bol punem toate ingredientele pentru blat si le amestecam cu o furculita pana obtinem un aluat.
In reteta originala scria sa punem toate ingredientele intr-o caserola cu capac si sa amestecam energic pana se formeaza aluatul,dar am preferat sa amestec cu furculita.
Apoi l-am mai framantat putin cu mana ,dupa care l-am pus in tava si l-am intins.N-am folosit sucitorul pentru ca aluatul pare sa se exfolieze si de aceea este de preferat a fi intins manual.
Amestecam si ingredientele pentru umplutura si le turnam in tava,iar deasupra decoram  dupa imaginatie cu sparanghelul fiert.
Coacem 40-45 de minute la 180 °C,pana se rumeneste usor deasupra.Servim tarta calda,dar si rece este foarte buna!Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

11 comentarii la “TARTA CU SPARANGHEL”

  1. Buuuna si frumoasa tarta ta! Si au am facut una asemanatoare/ca umplutura cu brînzeturi si cascaval, si olea’ de prosciutto cotto. Ador tartele astea. De curînd am facut si fara prosciutto si fara cascaval, mozza, etc, doar o crema simpla si tot buna e!! Pacata ca se duce sezonul sparanghelului!

    Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare