TARTA RUSTICA CU FRUCTE

90 min

mediu

1 portii

Bine v-am regasit !
Din pacate a trecut si vacanta de anul asta si cu greu ne-am intors la realitate.Imi era dor de blog ,de voi si iata ca revin cu o reteta simpla,buna si de sezon ,tarta rustica cu fructe .
O puteti face cu mix de fructe sau doar cu un fel,in functie de gusturile voastre si de ce fructe aveti la indemana.

Ingrediente
aluat :

  • 185 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri de zahar  (poate fi si pudra )
  • un praf de sare
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri apa foarte rece
umplutura :
  • 40 g amaretti (sau biscuiti normali )
  • 40 g faina
  • 5-6 lingurite de zahar
  • 500 g fructe ( doua prune,o piersica, un mar,o para )
  • zahar pudra pentru decor (optional )

Mod de preparare tarta rustica cu  fructe

Prima data pregatim aluatul .Intr-un bol punem faina,praful de sare,coaja de lamaie ,zaharul ,untul moale taiat cubulete si framantamcu varful degetelor pana obtinem un aluat faramicios.Adaugam si apa pentru a-l putea omogeniza si-l punem intr-o folie alimentara.Il pastram la frigider pentru 20-30 de minute.
Intre timp faramitam amaretti si tocam cubulete fructele.
Intindem apoi aluatul formand un disc cam de 34-35cm ,de preferat direct pe foaia de copt, presaram amaretti amestecati cu faina,lasand marginea goala cam 4-5 cm.
Asezam fructele si presaram peste ele 4 lingurite de zahar,apoi aducem marginea aluatului peste ele.Deasupra mai presaram si cele 2 lingurite de zahar  ramase.Sau,daca preferati un aspect mai lucios al fructelor,amestecati cele 2 lingurite de zahar cu 3-4 de apa si ungeti suprafata tartei.
Coacem tarta pentru 40-45 de minute la 200 °C.
Cand se raceste presaram zahar pudra daca considerati ca mai este nevoie.Pofta buna!
tarta-2B014

Comentează folosind contul de Facebook

5 comentarii la “TARTA RUSTICA CU FRUCTE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *