TIRAMISU CUPCAKES

Aceste tiramisù cupcakes m-au cucerit definitiv.Au un gust minunat,se pepara usor si nu sunt cu nimic mai prejos decat clasicul tiramisù pe care l-am incercat in diverse variante.
Sunt insiropate cu cafea si decorate cu o crema fara oua,din mascarpone si frisca.Eu zic sa le incercati daca sunteti fani tiamisù,va asigur ca vor fi pe placul tuturor.

 

Ingrediente

  • Cupcakes (24 de bucati)
  • 250 g unt
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 125 ml lapte
  • 2 lingurite de praf de copt
  • Sirop
  • 300 ml cafea tare
  • 3 linguri de zahar
  • Decor
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca(sau frisca lichida)
  • 3 linguri de zahar pudra (daca folositi frisca lichida,care e deja dulce nu-l mai puneti)
  • o lingura de cacao pentru pudrat

Mod de preparare tiramisù cupcakes
 
Prima data facem cafeaua ,o indulcim cu cele 3 linguri de zahar si o lasam sa se raceasca.
Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul pentru cateva minute,adaugam apoi ouale,pe rand,mixand bine dupa fiecare,apoi laptele,sarea si faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Distribuim in forma pentru muffins si coacem 20 de minute la 180 °C,apoi le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.

Frosting: amestecam mascarponele cu zaharul pudra ,apoi incorporam frisca mixata bine .Punem la frigider pentru 20 de minute apoi mixam 2-3 minute pentru a prinde consistenta.

Cu o furculita intepam din loc in loc cupcakes-urile pentru a le putea insiropa mai bine.

Deasupra unei tavi punem gratarul si le insiropam bine pe fiecare.

Punem crema intr-un sac-a-poche , decoram fiecare prajiturica si apoi presaram cacao deasupra.
Servim dupa ce le-am tinut la rece macar o jumatate de ora.Pofta buna!

tiramisu-cupcakes

 

Comentează folosind contul de Facebook

19 comentarii la “TIRAMISU CUPCAKES”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *