TOCANITA DE VITEL CU CIUPERCI

60 min

simplu

4 portii

Pentru ca la noi e frigulet si ploaua de nu se mai opreste am avut pofta de o mancarica mai consistenta ,simpla si delicioasa.Imi place mult,mai ales servita cu mamaliguta calda si ,daca n-ati incercat-o pana acum ,v-o recomand cu drag.

Ingrediente :

  • 500-600 g carne de vitel
  • 4-5linguri de ulei
  • 300 g ciuperci congelate sau proaspete (am folosit hribi )
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi maricei
  • 2 carei de usturoi
  • 400 g cubulete de rosii din conserva
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • sare si piper dupa gust
Spalati carnea,stergeti-o bine cu servete de bucatarie si taiati-o cubulete.Incingeti uleiul intr-o cratita adanca si caliti carnea pana se rumeneste usor.Adaugati apoi ceapa si usturoiul tocate mari si morcovii taiati felii mai grosute.Caliti pana se inmoaie legumele.
Adaugati boiaua,apoi rosiile din conserva,400 ml apa,sare si piper dupa gust.Acoperiti si fierbeti tocanita la foc mic pana ce carnea este patrunsa.Daca vi se pare ca a scazut prea mult mai adaugati o cescuta cu apa calda.In ultimele 10 minute puneti si ciupercile .
Serviti mancarica cu patrunjel tocat,mamaliguta calda sau cu paine proaspata.Delicioasa,pofta buna!
tocanita-2B012

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “TOCANITA DE VITEL CU CIUPERCI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *