TORT CU MOUSSE DE CIOCOLATA SI CAPSUNI

Tort cu mousse de ciocolata si capsuni, o reteta simpla si delicioasa, foarte simplu de preparat. Nu aveti de copt decat un blat umed de vanilie si de facut doua mousse-uri, unul de ciocolata si unul de capsuni. Pentru decor, o glazura rapida si capsuni proaspete. Rezultatul este grozav, tortul este atat de fin si gustos, combinatia este una grozava si va asigur ca il veti repeta de multe ori.

Ingrediente

  • Blat (24 cm diametru)
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • o lingurita de vanilie (extract, pastaie sau esenta)
  • un pic de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 g faina
  • Mousse de ciocolata
  • 200 g ciocolata ( 100 g amaruie- 74% cacao si 100 g de menaj- 52% cacao)
  • 50 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4 g gelatina (2 foi sau 5 g granule)
  • 200 g capsuni pentru decorul circular
  • Mousse de capsuni
  • 350 g capsuni
  • 250 g smanatana pentru frisca
  • 4 linguri de zahar pudra (70 g)
  • 6 g gelatina (3 foi sau 7 g granule)
  • Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata de menaj (52%cacao)
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 6 capsuni proaspete pentru decor

Mod de preparare tort cu mousse de ciocolata si capsuni

Intai preparam blatul pentru a avea timp sa se raceasca suficient sa putem pune mousse-ul de ciocolata. Se face extrem de simplu, este un blat usor umed si dens, de inspiratie Lorraine Pascale.

Asadar, incalzim cuptorul la 180°C. Mixam untul moale cu zaharul pana cand se omogenizeaza bine, adaugam vanilia si apoi cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Punem si-un praf de sare si, la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam fundul unei tavi cu inel detasabil cu hartie de copt si transferam compozitia, niveland-o bine. Coacem blatul la 180°C, pentru 17-20 de minute. Trebuie sa se rumeneasca foarte putin pe margini, asa va ramane umed, altfel va fi uscat si sfaramicios.

Il lasam sa se raceasca complet si ne putem apuca de preparat mousse-ul de ciocolata.

In primul rand punem gelatina la hidratat in apa rece. Apoi mixam smantana pentru frisca.

Rupem sau tocam ciocolata si-o topim la baie de abur sau microunde impreuna cu laptele. Adaugam gelatina scursa de apa si amestecam sa se omogenizeza bine.

Dupa ce se raceste la temperatura camerei, incorporam delicat frisca.

Turnam mousse-ul peste blat, il nivelam bine si punem tava la frigider. Daca vreti sa grabiti racirea, puneti-o la congelator pentru 20 de minute, apoi mutati-o in frigider.

Intre timp, spalati,uscati cu servetele si  taiati capsunile pe jumatate.

Dupa ce mousse-ul s-a solidificat, asezati-le pe marginea formei.

 

Puneti tava in frigider si preparati mousse-ul de capsuni.

Intai hidratati gelatina in apa rece.

Puneti capsunile si zaharul pudra intr-un vas si maruntiti-le cu un blender vertical.

Incalziti jumatate din aceasta compozitie si puneti gelatina. Amestecati bine sa se omogenizeze si incorporati compozitia rece, amestecand continuu.

Mixati smantana pentru frisca si incorporati putin cate putin din piureul de fructe cu gelatina complet racit la temperatura camerei.

Turnati mousse-ul de capsuni peste cel de ciocolata si puneti din nou vasul la rece.

Dupa ce s-a solidificat si ultimul mousse, scoateti tortul din forma si asezati-l pe un platou.

Preparati si galzura, topind ciocolata impreuna cu untul si laptele. Omogenizati si lasati sa se raceasca bine. Glazura este moale, dar dupa racirea completa, va capata consistenta necesara decorarii tortului.

Turnati-o peste tort si lasati-o sa se prelinga printre capsunile de pe margine.

Decorati cu capsuni proaspete dupa imaginatie si lasati-l la rece pana cand glazura se solidifica complet.

Dupa aceea, il puteti taia si manca. Pofta buna !

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *