VARZA A LA CLUJ

varza-2Ba-2Bla-2BCluj-2B029

150 min

mediu

8 portii

 

Abia asteptam sa se mureze varza sa imi fac pofta de varza a la Cluj . Bine ,puteam s-o prepar si cu varza dulce dar eu o prefer in varianta cu varza murata  care este mai pe gustul nostru .

 

 

Ingrediente

  • 1,2 kg varza murata
  • 500 g carne tocata de porc
  • 150 g orez
  • o ceapa mare
  • 500 g suc concentrat de rosii
  • 5-6 linguri de ulei
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • marar uscat
  • sare si piper

Mod de preparare varza a la Cluj 

Intr-o tigaie punem 3-4 linguri de ulei si calim ceapa tocata marunt ,apoi calim si carnea ,adaugam orezul si jumatate din sucul de rosii.Punem sare si piper,boia,cimbru si marar ,amestecam si stingem focul.
Varza o spalam bine ,o stoarcem ,o tacam si o calim in uleiul ramas .La final ,adaugam si sucul de rosii .
Pregatim o tava (25 x 30 cm ) si asezam jumatate din cantitatea de varza,apoi compozitia de carne cu orez si acoperim cu varza ramasa.
Acoperim cu apa si punem mancarea la cuptor timp de 2 ore la 200 °C,adaugand apa calda cand e nevoie..Sper final lasati-o sa scada si sa se rumeneasca usor.
Mancam varza fierbinte cu smantana si mamaliguta.Pofta buna!
varza-2Ba-2Bla-2BCluj-2B0251

Comentează folosind contul de Facebook

5 comentarii la “VARZA A LA CLUJ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *