Garnituri / Legume

Vinete evantai cu mozzarella si rosii

Zilele trecute am gasit niste vinete striate dragute foc si m-am gandit sa fac o reteta de Vinete evantai cu mozzarella si rosii, pentru ca meritau sa sfarseasca intr-o reteta care sa le puna in valoare frumusetea.

Sincera sa fiu am tot cautat albe pentru aceasta reteta dar n-am gasit deloc anul asta ,asa ca m-am multumit si cu cele de fata.
Combinatia este una simpla si delicioasa.

N-am folosit nici un fel de carne (a se citi prosciutto crudo,bacon ) pentru gustul copilului ,dar pentru un plus de consistenta v-as recomanda sa  folositi.

Ingrediente:

  • 2 vinete lungi
  • 150 g mozzarella
  • 3 rosii
  • 4 linguri ulei extravirgin de masline
  • 4 catei de usturoi
  • busuioc
  • sare
  • prosciutto crudo,bacon (optional )

Mod de preparare pentru reteta Vinete evantai cu mozzarella si rosii

Intr-o tava ( 20 x30 cm ) am pus vinetele spalate,taiate felii ,pastrand codita astfel incat sa nu se desprinda  si sa arate ca un evantai.
Am feliat rosiile si mozzarella,am umplut spatiile dintre feliile de vinete cu ele si apoi am presarat sare deasupra.
Am pisat usturoiul impreuna cu busuiocul,am amestecat cu uleiul de masine si am turnat deasupra emulsia obtinuta.
Am copt in jur de 45 de minute la 180°C.
Sunt delicioase si se servesc calde.
Spor la treaba si pofta buna!
Vinete evantai cu mozzarella si rosii

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.