VINETE GRATINATE CU CASCAVAL

vinete-si-taragna-035

 Nu stiu daca mai gasiti vinete la piata in perioada asta dar va dau totusi reteta asta simpla ,in speranta ca o veti incerca,macar la anul,cand,cu siguranta veti avea vinete proaspete din belsug.
Este o combinatie usoara,cu cateva ingrediente care sunt la indemana oricui iar rezultaul este minunat.

Ingrediente:

  • 4 vinete lunguiete micute  (600 g )
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu varf de patrunjel tocat
  • 50 g pesmet
  • 3-4 linguri de ulei e.v. de masline
  • 150 g cascaval (merge bine si mozzarella )
  • 1 lingura de busuioc tocat
  • sare si piper
Incalzim cuptorul la 190 °C.Taiem vinetele in jumatate pe lungime si facem taieturi in pulpa fara insa a atinge coaja.
Amestecam usturoiul pisat cu patrunjelul,busuiocul tocate,pesmetul,uleiul,sare si piper .Cu aceasta compozitie acoperim fiecare bucata de vanata ,presand usor cu mana.
Coacem in jur de 30-35 de minute pana ce vinetele devin moi si deasupra sunt rumene.
Atunci scoatem tava din cuptor , presaram deasupra cascavalul ras si repunem vasul in cuptor pentru inca 5 minute pana se topeste cascavalul.
Servim calde.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “VINETE GRATINATE CU CASCAVAL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare