Garnituri / Legume

Vinete gratinate cu cascaval. Reteta simpla

Nu stiu daca mai gasiti vinete la piata in perioada asta dar va dau totusi reteta asta simpla de vinete gratinate cu cascaval in speranta ca o veti incerca, macar la anul, cand,cu siguranta veti avea vinete proaspete din belsug.

Este o combinatie usoara,cu cateva ingrediente care sunt la indemana oricui iar rezultaul este minunat.

Vinete gratinate cu cascaval

 

Ingrediente:

  • 4 vinete lunguiete micute  (600 g )
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu varf de patrunjel tocat
  • 50 g pesmet
  • 3-4 linguri de ulei e.v. de masline
  • 150 g cascaval (merge bine si mozzarella )
  • 1 lingura de busuioc tocat
  • sare si piper

 

Mod de preparare pentru reteta vinete gratinate cu cascaval:

 

Incalzim cuptorul la 190 °C.Taiem vinetele in jumatate pe lungime si facem taieturi in pulpa fara insa a atinge coaja.
Amestecam usturoiul pisat cu patrunjelul,busuiocul tocate,pesmetul,uleiul,sare si piper .Cu aceasta compozitie acoperim fiecare bucata de vanata ,presand usor cu mana.
Coacem in jur de 30-35 de minute pana ce vinetele devin moi si deasupra sunt rumene.
Atunci scoatem tava din cuptor , presaram deasupra cascavalul ras si repunem vasul in cuptor pentru inca 5 minute pana se topeste cascavalul.
Vinete gratinate cu cascaval
Se servesc calde. Spor la treaba si pofta buna!
Vinete gratinate cu cascaval

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.