VIOLETE CRISTALIZATE

Ma bucur tare mult ca v-a placut asa de mult poza asta pe care ati admirat-o in numar mare pe fb si despre care nu va spusesem inca nimic.Nu era facuta de dragul artei,cum probabil v-ati fi gandit,ci avea un scop bine definit si florile din cutiuta mea preferata au sfarsit cristalizate.Bine,e impropriu spus ca au sfarsit,de fapt,ideea de aici mi-a placut foarte mult si am pus-o imediat in aplicare,mai ales ca am curtea plina de violete.
Asadar daca vreti sa va decorati dulciurile cu aceste micute bijuterii elegante si delicate,culegeti si cristalizati aceste floricele minunate.

Ingrediente

  • un albus de ou
  • violete/toporasi(sau alte flori comestibile:panselute,trandafiri,galbenele,flori de salcam,liliac,papadie…)
  • zahar pudra sau tos fin

  •  Spalam florile intr-un bol cu apa si le scoatem pe servetele absorbante.
  • Punem albusul de ou intr-un bol si-l batem cu o furculita pana obtinem o spuma.Luam cate o floricica si o dam prin albus,apoi prin zahar pudra.
    Le asezam pe hartie de copt sau un covras antiaderent pudrat cu zahar.
    Le lasam cateva zile sa se usuce intr-un loc caldut, ferit de umezeala.
    Apoi le pastram  intr-un borcan inchis ermetic,in loc rece,de preferat la frigider,pentru ca albusul chiar daca este uscat,se strica .
    Alta metoda pe care am s-o incerc anul viitor,ar fi aceea de cristalizare cu sirop de zahar.Se fierbe apa si zahar in cantitati egale pana obtinem un sirop consistent ,il lasam la racit si acoprim  florile  pe toate partile,dupa care  le uscam.
    Cand am sa testez metoda,am sa revin cu fotografii si eventual ceva idei/pareri. 🙂

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “VIOLETE CRISTALIZATE”

  1. Hm! Nu stiu ce sa spun. Eu tocmai am imbracat toporasi in sirop de zahar. La un moment dat aratau ca niste muste ude de lapte. :)))
    Apoi le-am desfacut din nou petalele. De ieri inca nu s-au uscat complet. Le-am dat si prin zahar. Mai trebuie sa experimentam, zic eu. Totusi, cu sirop de zahar au viata mai lunga. Poate ar fi mai simplu daca le-am pune in miere sa-i imprumute din aroma. Am mancat una. Are gust bunicel. Sa vedem cum vor fi mai incolo.
    Cand ma gandesc ca am asteptat toata iarna toporasii! Iar acum nu-s chiar multumita de ce a iesit. In cel mai rau caz o sa-i pun intr-un borcan cu zahar. Ca sa am zahar cu aroma de violete. Gata cu ideile. Pupic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *