ZACUSCA DE VINETE SI DOVLECEI

Nu stiu daca exista vreo reteta de zacusca sa nu-mi placa.Zacusca de vinete si dovlecei este una dintre cele pe care le prefer in mod special,este atat de gustoasa incat merita incercata.

Imi place sa fac conserve variate,in cantitati decente,astfel incat sa am o camara bogata si cu multe bunatati.Daca nu ati incercat-o,v-o recomand cu drag.

Ingrediente

  • 250 ml ulei
  • 4 cepe
  • 3 morcovi medii
  • 4 ardei grasi mari (sau 5-6 gogosari)
  • 4 vinete mari
  • 4 dovlecei
  • 700-800 ml suc de rosii 
  • sare,piper
  • doua foi de dafin

Mod de preparare zacusca de vinete si dovlecei
Primul lucru pe care-l facem este sa coacem vinetele si ardeii.Dupa ce se racesc,curatam vinetele si le tocam marunt iar ardeii ,dupa ce ii curatam de coji si seminte ii tocam si pe ei marnt cu un cutit sau ii maruntim intr-un robot de bucatarie,blender sau masina de tocat carne.
Ceapa curatat o tocam sau maruntim in blender,la fel si morcovii.Procedez asa pentru ca economisesc mult timp.
Intr-o cratita incapatoare punem uleiul,adaugam ceapa si o calim doua minute pana se inmaoie.Adaugam si o jumatate de lingurita de sare,scoate apa din ceapa si nu se arde.

zacusca de vinete si dovlecei

Adaugam apoi morcovii maruntiti si ii calim 2-3 minute pana se inmoaie usor si ei.

zacusca de vinete si dovlecei
Urmeaza dovleceii dati pe razatoarea mare.
zacusca de vinete si dovlecei
Iar,dupa 2-3 minute,adaugam vinetele si ardeii,sucul de rosii,foile de dafin,sare si piper dupa gust.
zacusca de vinete si dovlecei
Fierbem zacusca la foc mic,timp de o ora ,pana scade foarte bine si uleiul incepe sa iasa la suprafata.Amestecam des pentru a nu se lipi.
zacusca de vinete si dovlecei
Cand este gata,punem zacusca in borcane spalate si sterilizate,apoi le punem sub o patura groasa pana cand se racesc complet.Atunci le putem eticheta si aseza in camara.Spor la treaba si pofta buna!
zacusca de vinete si dovlecei
zacusca de vinete si dovlecei
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “ZACUSCA DE VINETE SI DOVLECEI”

  1. Imi place cum ai facut-o!Eu nu fac zacusca pentru iarna dar fac mereu peperonata „reteta mea”,o fac cam in fiecare saptamana si o combin si cu paste…deh,gusturi…
    Te-am pupat si un weekend placut!!!

  2. Petronela eu fac si zacusca si peperonata,dar sunt absolut diverse la gust!Si aici se combina cu paste foarte des,noua ne place foarte mult.Te pup si eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *