ZACUSCA DE VINETE

 

 

Zacusca de vinete nu lipseste in niciun an din camara mea.Reteta este simpla , delicioasa si la indemana oricui , asadar nu va ramane decat s-oncercati 🙂 .

 

 

 

Ingrediente

  • 2 kg de vinete
  • 1 kg de ardei capia (sau gogosari )
  • 250 – 300 ml ulei
  • 500 g ceapa
  • 500 g bulion de rosii (sau suc concentrat )
  • 2 linguri pasta de ardei iute (sau 1 lingurita de piper proaspat rasnit )
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare zacusca de vinete

Coacem vinetele si ardeii ,le curatam de coaja si le tocam marunt .Vinetele le lasam la scurs intr-o sita pentru  a scapa de lichidul amarui pe care il lasa.

Ceapa o tocam sau o dam prin robot (eu asa procedez pentru ca merge mult mai repede ) si o calim in ulei la foc mic impreuna cu sarea,amestecand din cand in cand .

zacusca de vinete

Cand s-a inmuiat ,adaugam ardeii copti ,pasta de ardei iute sau piperul si bulionul de rosii .

zacusca de vinete

 

Cand a dat iar in fiert punem  vinetele tocate si frunzele de dafin.

zacusca de vinete

 

Fierbem zacusca timp de 50 -60 de minute ,la foc mic ,amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fund.

Punem zacusca in borcane sterilizate ,aveti aici (click ) un articol despre cum se sterilizeaza borcanele pentru conserve .

Le acoperim cu o patura si le lasam pana se racesc complet ,apoi pot fi etichetate si puse in camara .Pofta buna !

zacusca de vinete

zacusca de vinete

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *