ZACUSCA DE VINETE

 

 

Zacusca de vinete nu lipseste in niciun an din camara mea.Reteta este simpla , delicioasa si la indemana oricui , asadar nu va ramane decat s-oncercati 🙂 .

 

 

 

Ingrediente

  • 2 kg de vinete
  • 1 kg de ardei capia (sau gogosari )
  • 250 – 300 ml ulei
  • 500 g ceapa
  • 500 g bulion de rosii (sau suc concentrat )
  • 2 linguri pasta de ardei iute (sau 1 lingurita de piper proaspat rasnit )
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare zacusca de vinete

Coacem vinetele si ardeii ,le curatam de coaja si le tocam marunt .Vinetele le lasam la scurs intr-o sita pentru  a scapa de lichidul amarui pe care il lasa.

Ceapa o tocam sau o dam prin robot (eu asa procedez pentru ca merge mult mai repede ) si o calim in ulei la foc mic impreuna cu sarea,amestecand din cand in cand .

zacusca de vinete

Cand s-a inmuiat ,adaugam ardeii copti ,pasta de ardei iute sau piperul si bulionul de rosii .

zacusca de vinete

 

Cand a dat iar in fiert punem  vinetele tocate si frunzele de dafin.

zacusca de vinete

 

Fierbem zacusca timp de 50 -60 de minute ,la foc mic ,amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fund.

Punem zacusca in borcane sterilizate ,aveti aici (click ) un articol despre cum se sterilizeaza borcanele pentru conserve .

Le acoperim cu o patura si le lasam pana se racesc complet ,apoi pot fi etichetate si puse in camara .Pofta buna !

zacusca de vinete

zacusca de vinete

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *