ZARZAVAT PENTRU CIORBE

 

Zarzavat pentru ciorbe , inca o reteta de conserva pe care am mostenit-o de la mama si care este foarte utila pe timpul iernii .Se prepara foarte usor si este de mare ajutor cand suntem in criza de timp ,si-n plus in perioada asta ,legumele si radacinoasele sunt din belsug in toate pietele .

 

 

Ingrediente

  • 3 kg rosii
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg de ardei gras ( capia sau gogosar )
  • 2 radacini mari de telina (sau 5-6 tije de telina apio )
  • 3-4 radacini de pastarnac
  • 4-5 radacini de patrunjel
  • o legatura de frunze de telina
  • 2 linguri rase de sare grunjoasa

Mod de preparare zarzavat pentru ciorbe

Spalam si curatam legumele si radacinoasele.Rosiile,ardeii si frunzele de telina le tocam de marimea dorita iar radacinoasele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari .Le punem intr-un vas mare si adaugam si sarea.

*Eu nu gasesc aici radacina de pastarnac si patrunjel ,dar ,daca aveti de unde lua ,puneti-le ,vor da un gust minunat ciorbelor .

zarzavat pentru ciorbe

Amestecam bine si lasam deoparte jumatate de ora sa-si lase zeama .

zarzavat pentru ciorbe

 

Intre timp pregatim borcane spalate si sterilizate.

Un articol complet despre cum se sterilizeaza borcanele pentru conserve puteti citi aici (click ) .

Umplem borcanele cu zarzavat si cateva linguri din zeama lasata si apasam bine .

zarzavat pentru ciorbe

 

Infiletam capacele si punem borcanele intr-o oala mare pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie .Umplem oala cu apa pana la capacele borcanelor si fierbem 25-30 de minute la foc mic-mediu ,din momentul in care a dat in clocot.

Dupa racire ,etichetam borcanele si le depozitam in camara .Spor la treaba si pofta buna !

zarzavat pentru ciorbe

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “ZARZAVAT PENTRU CIORBE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *