Reteta de ardei bulgaresti in otet pe care v-o propun astazi nu e o noutate, cu siguranta fiecare dintre voi are o varianta preferata sau, ca si mine mostenita de la mama.
Ardeii astia deliciosi merg de minune alaturi de ciorbite, varza calita, sarmalute….
Ingrediente
- 500 g ardei bulgaresc (optional puteti adauga si 4-5 ardei iuti)
- 350 ml otet de vin alb de 9°
- 700 ml apa
- 1 lingura rasa de sare grunjoasa
- 1 lingurita de zahar
- 4-5 frunze de dafin
- 1/2 lingurita de piper
- 1 lingurita rasa de boabe de mustar
Mod de preparare pentru reteta ardei bulgaresti in otet
Spalam bine ardeii si ii asezam in borcan alaturi de frunzele de dafin.
Intr-o craticioara punem sarea, zaharul, boabele de piper si mustar, apa si otetul. Punem pe foc si lasam pana ce solutia incepe sa fiarba.
O turnam apoi cu grija peste ardei, infiletam capacul si infasuram borcanul intr-un prosop gros de bucatarie. Cand e complet rece, putem sa-l depozitam in camara.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.