Site icon Rețete Fel de Fel

Ardei iuti umpluti cu ton. Retet minunata

Ardei iuti umpluti cu ton, capere si ansoa sunt minunati, savurosi si picanti atat cat trebuie. Este o reteta minunata, provine din S-ul Italiei unde ardeii sunt serviti ca aperitiv.

Daca va hotarati s-o incercati ,trebuie sa va inarmati in primul rand cu multa rabdare si in al doilea cu manusi de unica folosinta.Eu o prepar de obicei pe parcursul a doua zile ; cu o seara inainte curat ,fierb ardeii si ii las la scurs peste noapte iar a doua zi prepar umplutura ,umplu ardeiasii si ii asez in borcane.

Ingrediente

 

  • 1 kg ardei iuti tip ciresica
  • 400 g ton din conserva
  • 8 fileuri de ansoa
  • 4 linguri de capere ( 70 g )
  • pentru fierbere
  • 400 ml vin alb sec
  • 400 ml otet de vin alb
  • 4 frunze de dafin
  • o lingurita rasa de sare
  • ulei de masline sau de floarea soarelui pentru acoperit ardeii

Mod de preparare pentru reteta Ardei iuti umpluti cu ton:

 

Sa incepem cu inceputul.Deci,ne punem manusi chirurgicale in maini si ne asezam intr-un loc aerat pentru a cutata ardeii (eu am preferat terasa ).Folosim un cutitas  cu varf ascutit si o lingurita micuta pentru a curata ardeii de cotoare ,seminte si vinisoare,interiorul trebuie sa ramana curatat perfect,altfel ardeii vor fi foarte picanti.
Cand am terminat operatiunea (mie mi-a trebuit cam o ora ),spalam ardeii si pregatim o craticioara in care punem la fiert vinul,otetul ,frunzele de dafin si sarea.
Optional mai puteti adauga cuisoare,oregano sau cateva boabe de ienupar.Eu nu le folosesc pentru ca nu-i plac sotului. 😀
Punem ardeii in cateva transe la fiert,cate 4-5 minte fiecare tura ,ii scoatem intr-o sita sa se scurga bine,apoi ii asezam cu gura in jos pe un prosop de bucatarie unde ii lasam peste noapte.
Ardeii trebuie sa fie scursi foarte bine ,cu cat sunt mai bine uscati in interior cu atat mai mult va dura conserva.

A doua zi preparam pasta de ton.

Punem intr-un robot de bucatarie sau blender fileurile de ansoa,caperele (scurse de otet sau daca desarate daca au fost conservate in sare ) si tonul.Mixam pana obtinem o compozitie omogena,legata si nu cremoasa.Daca compozititia nu se leaga,mai adaugati cateva linguri de ulei de masline.

Cu aceasta compozitie umplem ardeii si ii asezam in borcane sterilizate bine.

Punem ulei in fiecare borcan pana se acopera foarte bine ,nu trebuie sa ramana nimic descoperit.
Punem capacele ,etichetam si pastram la loc racoros.
Sunt perfecti de mancat dupa o luna si ,preparati corect pot dura pana la un an in camara.Pofta buna !

* Se pot si steriliza pentru o maxima siguranta. Infiletati capacele ermetic. Asezati borcanele cu capacele in sus, intr-o oala in care ati asezat un prosop de bucatarie. Acoperiti cu apa de un deget. Din momentul in care a inceput sa fiarba,lasati inca 15 minute la foc mic-mediu,stingeti focul si lasati la racit pana a doua zi.

sursa

Daca ai incercat reteta,fa-i o poza si trimite-o alaturi de numele tau la  retetefeldefel@yahoo.it   si-o voi atasa la finalul postarii!

Retata incercata de Elena Bite.Minunat ti-a iesit,multumesc.

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version