Garnituri / Legume

Ardei umpluți cu brânză feta la cuptor

Pentru că este sezonul ardeilor, iar tarabele piețelor abundă de ei, este timpul să-i includem în cât mai multe rețete, una dintre ele fiind rețeta de ardei umpluți cu brânză feta la cuptor. Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și interesantă.

Ardeii umpluți cu brânză pot fi serviți fie ca garnitură, alături de ale preparate, fie ca aperitiv. Sunt delicioși atât calzi, cât și reci.

O altă rețetă de ardei umpluți, pe care v-o recomand de pe blog este rețeta de ardei iuți umpluți cu ton.

Nu lipsește de pe blog nici rețeta clasică de ardei umpluți cu carne tocată și orez.

Găsiți și rețeta clasică de salată de ardei copți și multe altele. După roșii, ardeii sunt legumele care rar lipsesc din preparate, indiferent că sunt aperitive, supe sau ciorbe, feluri principale sau salate.

Rețetă de ardei umpluți cu brânză feta la cuptor

Pentru rețeta de față se folosesc orice fel de ardei: gras, capia, gogoșari, sau chiar ardei iuți. Noi am optat pentru ardeiul gras. Acesta se pătrunde în cel mai scurt timp. Dar vom repeta rețeta și mai târziu, cu gogoșari pentru că sunt mai cărnoși și mai gustoși.

Ca și brânzeturi, feta este cea mai potrivită. Este mai fermă și se topește mai lent, în comparație cu alte tipuri de brânză.

Dacă și voi adorați preparatele cu ardei, găsiți pe blog și alte rețete interesante.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos rețeta completă pentru ardei umpluți cu brânză feta la cuptor.

Doi ardei umpluți cu brânză feta pe un platou de ardezie

Gătește Ardei umpluți cu brânză feta la cuptor

Timp de preparare

40 min

Porții

4

Doi ardei umpluți cu brânză feta și două măsline, într-un vas ceramic, oval

Ingrediente

  • 4 buc ardei gras, roșu
  • 300 gr brânză feta
  • 50 gr parmezan
  • 50 gr mozzarella răzuită
  • 1 ceapă roșie, medie
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 4-5 frunze proaspete de busuioc
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • câteva măsline negre

Mod de preparare

Mai întâi pregătim compoziția de umplut ardeii.

Curățăm și tocăm mărunt ceapa roșie. Curățăm usturoiul și îl pisăm. Sfărâmăm bine brânza feta și o amestecăm cu ceapa și usturoiul. Adăugăm piper proaspăt măcinat, frunze de busuioc rupte mărunt și oregano.

Spălăm bine ardeii și îi ștergem cu prosoape de hârtie absorbante. Cu un cuțit cu lamă subțire, tăiem din ei un capac, de la una din laterale. Nu tăiem o fâșie lată, ci atât cât să putem crea o cupă din ardei pe care să o putem umple. Cu o linguriță îndepărtăm nervurile și semințele din ardei.

Părțile decupate le tocăm cât mai fin și le amestecăm cu brânza feta.

Ungem cupele de ardei cu puțin ulei de măsline pe exterior și le umplem cu compoziția de brânză feta. Le așezăm într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor la 180 de grade pentru 12-15 minute, sau până când se pătrund și se încrețesc.

Presărăm deasupra parmezan răzuit și mozzarella răzuită, adăugăm și câteva măsline și îi mai lăsăm câteva minute, pentru a se gratina frumos.

Sunt delicioși serviți atât ca aperitiv, cât și ca garnitură, alături de orez, paste, sau chiar friptură.

Spor și poftă bună!