Site icon Rețete Fel de Fel

Ardei umpluti cu carne tocata si orez

Reteta de ardei umpluti cu carne tocata si orez pe care o stiu de la mama este una dintre preferatele mele, inca din copilarie. Este atat de simpla si gustoasa incat as putea-o manca toata vara fara probleme. Eu folosesc doar carne de porc, dar puteti folosi si carne de vita, mixta, de curcan sau pui.

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de ardei umpluti cu carne tocata si orez:

 

Intai spalati si curatati ardeii de cotoare, nervuri si seminte.

Tocati ceapa marunt si caliti-o intr-o tigaie in cele 3-4 linguri de ulei.Adaugati orezul spalat si scurs,boiaua,bulionul ,piperul,amestecati si mai lasati un minut,doua.Stingeti focul si lasti la racit.

Intr-un bol puneti carnea,verdeata,sarea si amestecul preparat inainte.

 

Amestecati bine si umpleti ardeii fara a-i presa excesiv pentru ca se mai umfla si orezul in timpul fierberii. Feliati rosiile si puneti capacele ardeilor.

Acoperiti cu apa rece,mai adaugati bulionul,foaia de dafin si un praf de sare.Asezati deasupra o farfurie plata (ajuta ca ardeii sa nu se ridice la suprafata) si fierbeti la foc mic o ora si jumatate,doua,pana cand carnea va fi gatita si orezul fiert.Nu va grabiti sa mariti focul deoarece umplutura se va intari.

Seviti ardeii calzi cu mult patrunjel tocat deasupra si,daca va place, niste smantana grasa 🙂 .Pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version