Site icon Rețete Fel de Fel

Baigli cu mac si nuca – cozonaci unguresti

Baigli cu mac si nuca

Baigli cu mac si nuca,  celebrii cozonaci unguresti cu aluat fraged si multa umplutura delicioasa. Aceste rulade cremoase si deosebit de gustoase se fac destul de usor spre deosebire de cozonacii traditionali .Nu necesita framantare ,au umplutura din belsug si sunt extrem de buni .

Reteta este a Laurei – retetecalamama.ro, pentru care ii multumesc ori de cate ori fac acesti deliciosi baigli cu mac si nuca. Multumesc !

Gasiti pe blog o colectie de retete de cozonac, una mai interesanta decat alta.

 

Ingrediente

 

 

Mod de preparare pentru reteta baigli cu mac si nuca:

 

Intai am amestecat drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar si am lasat-o deoparte sa se activeze .

Intr-un bol mare am pus faina,untul,untura , zaharul,sarea si aromele .Am adaugat maiaua si galbenusurile amestecate cu smantana .

Am framantat un aluat omogen si nelipicios pe care l-am pus la frigider pentru 30 de minute .

Intre timp am preparat umplutura .In doua craticioare am pus cate 50 ml lapte si 80 g zahar si am pus pe foc pana au dat in fiert si zaharul s-a topit .Apoi am adaugat nuca si respectiv mac,ambele macinate si am amestecat continuu pana cand s-a format o compozitie groasa .

In crema de mac am pus coaja de lamaie iar in cea de nuca ,rom .

Albusurile le-am batut spuma si le-am impartit egal in cele doua vase .

Aluatul l-am impartit in 4 bucati pe blatul de lucru infainat  si am intins 4 dreptunghiuri (cam 23 x30 cm).Pe doua am pus umplutura de mac si pe celelalte doua cea de nuca .

Am pliat laturile mai scurte pentru a evita ca umplutura sa iasa in timpul coacerii  si am pus ruladele obtinute inr-o tava acoperita cu hartie de copt .

Inainte de a-i coace ,i-am uns cu galbenusurile amestecate cu 2 linguri de lapte.Cand s-au zvantat ,i-am bagat la cuptor ,30 de minute la 180 °C ,cuptor preincalzit .

Daca tind sa se rumeneasca prea repede ,acoperiti-i cu o folie de aluminu ,astfel evitam sa-i ardem deasupra si sa ramana necopti in interior .

Taiem cozonaceii dupa ce s-au racit .Sunt absolut grozavi si va spun ca merita sa-i incercati.

Pofta buna !

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version