Acesti biscuiti digestivi cu fulgi de ovaz sunt printre preferatii nostri cand vine vorba de biscuiti cu cereale. Sunt foarte simplu de preparat, se fac repede si sunt perfecti la micul dejun, la pachetel sau ca gustare.
I-am aromat cu vanilie dar puteti alege orice alta aroma este pe gustul vostru, eu vi-i recomand cu mare drag pentru ca sunt absolut grozavi.
Ingrediente:
- 150 g fulgi de ovaz
- 150 g faina integrala de grau
- 150 g unt
- 100 g zahar brun (sau 80 g alb)
- 3-4 linguri de lapte (am folosit de soia )
- 1 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita seminte de vanilie (extract,esenta sau zahar vanilat)
- un varf de lingurita de sare
Mod de preparare biscuiti digestivi cu fulgi de ovaz:
Macinati fulgii de ovaz intr-un blender sau robot de bucatarie si puneti-i intr-un bol. Mie imi plac macinati mai mare si, din aceasta cauza aluatul este ceva mai greu de intins si de decupat, dar nu imposibil. Daca nu vreti batai de cap, macinati-i fin 🙂 .
Adaugati in bol si faina integrala de grau, zaharul brun, praful de copt, sarea, vanilia si untul (rece) taiat cubulete.
Framantati cu varful degetelor pana obtineti o compozitie sfaramicioasa.
Adaugati apoi laptele si framantati un aluat potrivit. Nu trebuie sa fie tare dar nici moale, pentru ca se va lipi cand vom intinde aluatul.
NU framantati exagerat pentru ca biscuitii vor fi tari.
Infasurati aluatul obtinut intr-o folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute.
Infainati planul de lucru si intindeti aluatul gros de 3-4 mm. Decupati biscuitii cu o forma rotunda de 6 cm diametru si asezati-i intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Am obtinut 27 de bucati.
Coaceti bicuitii 15 minute la 180 °C (foc mediu) pana se rumenesc usor marginile. Nu-i coaceti excesiv pentru ca vor fi tari dupa racire.
Scoateti-i pe un gratar sa se raceasca si mancati-i dupa bunul plac :D.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.