Site icon Rețete Fel de Fel

Blat de tort din albusuri cu ciocolata

Tort din albușuri cu ciocolată

 

 

Blat de tort din albusuri cu ciocolata ,fin si delicios ,cu gust intens de ciocolata . Se prepara foarte simplu ,este extrem de bun,si-n plus puteti folosi albusurile ramase de la diverse dulciuri .

 

Ingrediente:

 

 

sursa

Mod de preparare pentru reteta Blat de tort din albusuri cu ciocolata:

 

Mixati albusurile cu un praf de sare pana incep sa prinda consistenta .Apoi adaugati putin cate putin zahar si mixati continuu pana obtineti o bezea ferma .

Ciocolata topiti-o impreuna cu untul la baie de abur sau microunde ,apoi lasati-le sa se racoreasca .

Cerneti faina impreuna cu praful de copt si incorporati-o la albusuri amestecand delicat .

 

La final , inglobati si ciocolata topita cu untul ,amestecand usor .

 

 

Turnati compozitia obtinuta intr-o forma rotunda cu pereti detasabili ( de 26 cm diametru ) si coaceti 30 de minute la 170 °C .

Aveti grija sa nu-l coaceti prea tare pentru ca va fi sfaramicios,greu de inghitit .De preferat e sa il lasati mai putin ,interiorul va fi moale si cremos .

Dupa ce se raceste ,daca nu mai aveti timp si de umplere, pudrati-l cu zahar praf sau serviti-l cu sos de vanilie sau chiar o bila de inghetata ,este un deliciu .

Spor la treaba si pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version