Site icon Rețete Fel de Fel

Bors de fasole

Daca tot a aparut fasolea noua pe piata, merge de minune un delicios bors de fasole, pentru masa de pranz.

Una dintre mancarurile pe care am invatat sa le fac de la soacra mea este borsul de fasole. Il mancam cu mare placere de cate ori il fac iar in perioada rece il acresc cu zeama de varza,e absolut grozav.De multe ori il fac simplu dar catodata ii mai adaug si ceva carnita,neaparat afumata.

Ingrediente

Mod de preparare pentru reteta de bors de fasole:

Cu o seara inainte alegem fasolea de impuritati ,o sapalam bine si o lasam la inmuiat in apa rece peste noapte.

A doua zi ,surgem fasolea si o punem la fiert in jur de o ora sau pana fasolea e moale.

In oala in care vom face borsul punemuleiul si calim usor baconul pana se topeste grasimea,apoi adaugam legumele curatate si tocate si continuam sa calim pana incep sa se inmoaie.

 

Adaugam apoi fasolea fiarta si apa in care a fiert ,doar cat sa o acopere.Lasam sa fiarba impreuna cu carnita si legumele si saram foarte putin daca am ales sa acrim borsul cu zeama de varza.

 

Dupa 10-15 minute adaugam si rosiile cubulete,fierbem inca putin si apoi punem zeama de varza.

 

Dupa ce a dat in fiert punem cimbrul uscat,stingem focul si punem leusteanul tocat.O lasam acoperita vreo 10 minute apoi mancam cu mare pofta cu ceapa uscata sau verde.Pofta buna !

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version