Mi-era dor de niste briose cu unt de arahide si pentru ca tot a plouat cu galeata si afara s-a racorit simtitor am zis ca e momentul potrivit sa aprind cuptorul. Ideea modelului a venit de la treccia cu nutella, unde exista si un filmulet in care veti putea vedea taietura brioselor in caz ca pozele si explicatiile de aici nu va lamuresc pe deplin.
Ingrediente:
aluat :
- 550-600 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 2 oua
- 180 ml lapte
- 70 g zahar
- 60 g unt
- un praf de sare
- o esenta de rom
- 200 g unt de arahide
- 2 linguri de zahar pudra
- un ou
- seminte de susan negru pentru decor
Mod de preparare pentru reteta briose cu unt de arahide:
Cand a crescut impartim aluatul in doua parti egale. Fiecare parte o intindem cu sucitorul intr-un drptunghi de 25×50 pe care-l ungem cu jumatate din umplutura si-l rulam pe lungime.
Ruloul obtinut il taiem in 5 parti egale,de 10 cm fiecare. Fiecarui rulou ii facem 5 taieturi cu foarfeca si asezam bucatile obtinute de-o parte si de alta.
Le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt si le lasam sa creasca iar in jur de 15-20 de minute.Inainte de a le baga la cuptor le ungem cu ou batut si deasupra presaram susan negru.
Coacem briosele cu unt de arahide timp de 25-30 de minute la 220 °C, pana se rumenesc frumos deasupra.Pofta buna!
- Umputura poate fi inlocuita cu nutella, magiun de prune amestecat cu nuci macinate, marmelade sau alte gemuri consistente.
- Semintele negre de susan le puteti inlocui si cu cele albe,mac,in sau ce vreti voi.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.