Bruschette cu rosii si masline, o gustare simpla si mereu la indemana din bucataria italieneasca.
Celebra in bucataria italiana,bruschetta este servita in general ca aperitiv sau gusare ,in diverse combinatii.
Se pot face cu legume,branzeturi,ciuperci,peste,in functie de gusturile voastre si ingredientele de care dispuneti pe moment.
Eu am ales astazi varianta clasica,cu rosii,careia i-am mai adaugat si cateva maline pentru un plus de gust.De obicei ,usturoiul se foloseste pentru a freaca feliile de paine fripte pe o tigaie grill sau rumenite in cuptor,dar mie imi place gustul intens de usturoi si-l toc,apoi il amestec la celelalte ingrediente.
Ingrediente:
- 2 rosii mari
- 2-3 linguri de ulei extravirgin de masline
- 2 linguri de masline negre fara samburi
- sare si piper prospat macinat
- un catel de usturoi
- 5 felii mari de paine
- 5-6 frunze de busuic proaspat
Mod de preparare pentru reteta bruschette cu rosii si masline
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.