Capsunata este una dintre bauturile alcoolice pe care le preparam in casa si care este foarte apreciata.
Este o reteta pe care am adaptat-o cu timpul gusturilor mele. Este de fapt un lichior de capsuni, are un gust dulce, este aromat si frumos colorat.
Pentru Capsunata in general se foloseste la 1 kg de fructe, 1 l de alcool ( intre 60° si 90°) si 300 g zahar. Dar, dupa cum spuneam inainte, aceasta este o reteta adaptata papilelor mele 🙂 .
Puteti face acest gen de bautura si din alte fructe precum zmeura, mure, afine, visine, caise, piersici, etc.
Spor la treaba! Sa o beti cu placere!
Daca si voi adorati bauturile cu capsuni va mai recomand de pe blog si reteta de limonada cu capsuni.
Dar gasiti si retete de smoothies cu capsuni, dar si o reteta de sirop de capsuni.
Si dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmariti mai jos lista de ingrediente si pasii de preparare pentru reteta de capsunata.