Site icon Rețete Fel de Fel

Cartofi cu ciuperci la cuptor. Reteta simpla si delicioasa

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Cartofi cu ciuperci la cuptor, o combinatie simpla si delicioasa, usor de preparat, care poate fi servita ca atare sau garnitura.

Doar avem nevoie de putin timp pentru a pregati ingredientele. Apoi le punem împreună intr-o formă termorezistenta  si le dam la cuptor.

Pe cât de simplu si usor este de preparat, pe atât de bună iese.

Iar o reteta si mai simpla, tot cu cartofi si deosebit de gustoasa este reteta de cartofi aromati la cuptor

Dar gasiti pe blog o colectie interesanta de retete cu cartofi, de unde va puteti inspira.

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Ingrediente:

 

  • 600 g cartofi
  • 350 g ciuperci proaspete(champignon, hribi …)
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper

Mod de preparare pentru reteta cartofi cu ciuperci la cuptor

Curatam ciupercile si le trecem prin jet rapid de apa (sau le puteti sterge cu un prosop/servetel de bucatarie  umed) si le feliem mai grosolan.
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem in felii foarte fine, folosind o mandolina sau un cutit bine ascutit.
Pregatim o tava pentru cuptor (22×22 cm) si punem doua linguri de ulei de masline si usturoiul  feliat.
Asezam cartofii si ciupercile in tava, alternand feliile, punem deasupra cele doua linguri de ulei ramase, saram si piperam, apoi presaram patrunjel tocat .
Turnam si vinul, acoperim tava cu folie de aluminiu si punem la cuptor 20-25 de minute. Dupa 15 minute luam folia si mai coacem alte 10 minute neacoperit.

Servim cat este cald, o portie de cartofi cu ciuperci la cuptor merge de minune cu o salata mixta proaspata.

Spor la treaba si pofta buna!

Exit mobile version