Cartofi cu paprika si patrunjel la cuptor, o reteta simpla si gustoasa, asa cum v-am obisnuit.
Fie ca o preferati ca si garnitura sau simpla alaturi de o salata verde, va asigur ca este o alegere buna pentru un pranz sau o cina in familie.
Va mai recomand si Reteta de cartofi noi cu cimbru si usturoi, dar si acesti Cartofii Hasselback, cunoscuti si sub numele de cartofi acordeon.
Toate garniturile de cartofi sunt gustoase si la indemana oricand.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi (deja curatati)
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingurita rasa de paprika
- 1 varf de lingurita de praf de chili (sau boia de ardei iute)
- 1 varf de lingurita de piper
- 2-3 catei de usturoi
- o legatura mica de patrunjel
- 5-6 linguri de ulei de masline
Mod de preparare pentru reteta de cartofi cu paprika si patrunjel la cuptor:
Curatati cartofii si taiati-i felii grosute sau cuburi, cum vreti si-i preferati. Spalati-i, scurgeti-i bine si puneti-i intr-un bol. Adaugati sarea, condimentele, usturoiul feliat, patrunjelul tocat si uleiul.
Amestecati foarte bine sa se acopere toti cartofii si taransferati-i intr-o tava intinsa, sa nu se suprapuna.
Incingeti cuptorul la 220°C si coaceti cartofii in jur de 40 de minute sau pana cand se rumenesc usor deasupra. Mancati-i calzi, alaturi de friptura, sau de salata preferata.
Spor la treaba si pofta buna !
* Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.