Pentru că ne plac mult cartofii prăjiți, dar îi cam evităm cât putem, pentru că nu sunt sănătoși, am pregătit acești Cartofi cu unt aromat, la friteuza cu aer cald, mult mai sănătoși, dar și foarte gustoși.
Se pot pregăti și fără niciun pic de grăsime, la această minunată Friteuza fără ulei Supreme Hot Air Fryer.
Noi i-am preferat și puțin unși. Oricum, sunt altceva decât cartofii cu unt la cuptor.
Preparați la friteuză, nu se vor îmbiba cu unt, pentru că acesta se topește și se scurge de pe cartofi, dar îi va unge delicat.
Untul aromat cu verdețuri, l-am avut deja preparat de la Rețeta Piept de pui kievskaia.
Vedeți pe blog și rețeta Tartă cu caise și fulgi de migdale, preparată tot la minunata friteuză, pe care o recomand cu toată încrederea!
[ingredients title=”Rețeta Cartofi cu unt aromat – Ingrediente”]
- 4 cartofi medii
- 50 gr unt
- 1/4 legătură de pătrunjel verde
- 1/4 legătură de mărar verde
- 2 frunze de busuioc
- 2 căței de usturoi
- zeama de la 1/4 lămâie
- sare și piper, după gust
[/ingredients]
[preparare title=”Rețeta Cartofi cu unt aromat – Mod de preparare”]
Se pregătește mai întâi untul aromat.
Punem untul într-un castron și îl lăsăm la temperatura camerei, aproximativ 20-30 de minute.
Spălăm verdețurile, le scurgem bine și le tocăm mărunt. Le adăugăm peste unt.
Curățăm usturoiul, îl dăm pe răzătoare și îl adăugăm peste unt.
Presărăm sare și piper, adăugăm zeama de lămâie și amestecăm bine untul cu toate aceste ingrediente.
Curățăm și spălăm cartofii, apoi îi feliem în fâșii.
Îi amestecăm bine cu untul aromat și îi introducem în coșulețul de inox al friteuzei cu aer cald.
Introducem coșulețul în locașul lui special și pornim friteuza pe programul ”Cartofi”.
Am lăsat setările implicite, adică 200 de grade și 20 de minute și s-au preparat perfect.
Dacă se doresc mai rumeniți și mai crocanți, se mai poate prelungi timpul. Noi i-am preferat așa, pentru a nu se arde verdețurile.
Au fost delicioși serviți cu o salată de roșii și niște șnițele de pui!
[/preparare]