O garnitura simpla dar foarte gustoasa de cartofi duchesse poate sta fara probleme alaturi de orice friptura, sau salata.
Noua ne plac si simpli alaturi de o salata mixta, cand vrem o cina lejera sau un pranz rapid.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi albi
- 100 g unt
- 70 g cascaval (mozarella uscata sau chiar telemea rasa fin )
- 30 g parmezan ras (optional )
- un ou si un galbenus
- sare (o lingurita ) si piper proaspat macinate
- un varf de lingurita de nucsoara
Mod de preparare pentru reteta cartofi duchesse:
Curatam cartofii,ii spalam si-i taiem cubulete. Ii fierbem pana se inmoaie ,ii scurgem foarte bine de apa si-i pasam ca pentru piure .Adaugam untul,branzeturile rase fin , sare , piper , nucsoara si ,dupa ce s-au mai racit un pic punem ouale (sau oul ).
Amestecam bine pentru omogenizarea ingredientelor si transferam compozitia intr-un sac à poche cu dui la alegere.
Acoperim doua tavi cu hartie de copt si formam rozete ,lasand un pic de spatiu intre ele.
Coacem cartofii duchesse pentru 25-30 de minute la 180-200 °C ,pana se rumenesc frumos deasupra.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.