Acesti cartofi Hasselback, cunoscuti si sub numele de cartofi acordeon, sunt perfecti ca si garnitura alaturi de o friptura ,fie ea la cuptor sau la gratar. Insa pot fi serviti si simpli, alaturi de un bol mare de salata. merg de minune si cu un sos delicios cum ar fi tzatziki, parmezan /cascaval rase, o lingura doua de smantana ,in functie de gusturie fiecaruia.
Ingrediente:
- 8 cartofi potriviti ( aprox. 1,5 kg )
- 100 + 20 g unt
- sare si piper proaspat macinate
- oregano,patrunjel,busuioc,cimbrisor
- 4 catei de usturoi
Mod de preparare pentru reteta de cartofi Hasselback:
Note:
- puteti combina ierburile voastre preferate,nu-i neaparat sa le folositi pe cele date 😉
- daca nu va surade ideea de a folosi unt,inlocuiti-l cu ulei de masline
- pentru un plus de gust se poate adauga si jumatate de pahar de vin alb
* Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.