Site icon Rețete Fel de Fel

Cartofi noi cu rozmarin si usturoi

cartofi noi cu rozmarin si usturoi

Cartofi noi cu rozmarin si usturoi, o reteta simpla, rapida si gustoasa. Cartofi noi la tigaie, aromati cu rozmarin si usturoi.

Reteta este una pe cat de simpla, pe-atat de buna. Noua ne plac cel mai mult prajiti in untura de rata, au un gust minunat. Dar se pot face la fel de bine si cu ulei de masline sau floarea soarelui, vor iesi foarte gustosi si asa. Sunt deliciosi ca si garnitura dar si simpli, alaturi de o salata de primavara.

 

Ingrediente

 

Mod de preparare pentru reteta Cartofi noi cu rozmarin si usturoi

In primul rand, cu rabdare, spalati foarte bine cartofii. Pe cei mai mari taiati-i in bucati, astfel incat sa fie cat de cat la dimensiunea celor mai mici. Puneti-i intr-o craticioara, adaugati o jumatate de lingurita de sare, acoperiti-i cu apa si fierbeti-i pana cand sunt aproape moi (7 minute in cazul meu) .

 

Intr-o tigaie incapatoare topiti untura de rata sau incingeti uleiul.

Inlaturati jumarile de rata si puneti cartofii fierti, scursi foarte bine de apa. Sarati, piperati si adaugati rozmarinul.

Scuturati tigaia din cand in cand sa se poata rumeni pe toate partile.

Cand sunt aproape gata, adaugati usturoiul zdrobit sau dat pe razatoarea fina.

Cand s-a gatit si usturoiul, stingeti focul. Mancati cartofii calzi, alaturi de o salata sau o friptura suculenta. Pofta buna!

Alte retete asemanatoare >>>

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Exit mobile version