In Italia, in perioada carnavalului se pregatesc multe dulciuri specifice acestei sarbatori printre care si aceste castagnole.
Sunt un fel de gogosele de marimea unei castane (de aici si numele), aromate cu lichior de anason stelat,vanilie si coaja de lamaie. Exista mai multe variante ale acestui dulce,in functie de zona de provenienta, sunt delicioase, simplu de preparat si va invit sa le incercati.
Ingrediente:
- 250 g faina
- 60 g zahar
- 50 g unt
- 2 oua
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingura de lichior de anason stelat (rom alb sau limoncello )
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- vanilie
- un varf de lingurita de sare
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare pentru reteta de castagnole:
Crerneti faina intr-un bol si adaugati oulale,zaharul,untul moale (nu topit ),sarea,praful de copt,lichiorul si aromele.
Framantati pana obtineti un aluat moale si nelipicios,mai daugand eventual 1-2 linguri de faina daca este nevoie. Acoperiti aluatul cu un servet de bucatarie si lasati-l sa se odihneasca 10-15 de minute.
Apoi impartiti aluatul in doua bucati si formati doua rulouri. Taiati din fiecare rulou bucati de maxim 15 grame,cam de marimea unei castane si dati-le forma de bila.
Prajiti castagnolele in baie de ulei, la foc mediu cateva minute pana se rumenesc frumos. Aveti grija sa nu fie focul puternic pentru ca se vor arde usor deasupra si vor ramane crude in interior. Scoateti-le pe servetele absorbante si apoi pudrati-le cu zahar praf.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.