Site icon Rețete Fel de Fel

Castane coapte in tigaie

 

Zilele trecute am primit cateva kilograme de castane si era de neconceput sa nu fac imediat o portie zdravana de castane coapte in tigaie.

Desi tigaile cu fundul gaurit pentru copt castane se gasesc cam peste tot aici nu mi-am luat una ,le fac intr-o tigaie grill.

Ies delicioase ,procedeul este destul de simplu si nu implica prea mult timp de preparare.

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru castane coapte in tigaie

 

Prima data spalam castanele, le punem pe un prosop de bucatarie si le stergem de apa.

Apoi,fiecarei castane ii facem cate 2-3 taieturi cu un cutit ascutit ,asa nu vor exploda in tigaie si se vor decoji usor .

Punem castanele pe foc mediu intr-o tigaie grill .Am ales aceasta tigaie pentru ca este groasa,,distribuie caldura uniform si e mai de sacrificiu:) .

Coacem castanele timp de 20 de minute ,scuturand din cand in cand tigaia .Se vor rumeni frumos iar taieturile facute se vor deschide mai mult.

Dupa ce sunt gata ,puneti-le intr-un bol , acoperiti-le cu un prosop de bucatarie si lasati-le 5-7 minute ,astfel se vor decoji mai usor.

Mancati castanele calde cu sare sau nu ,alaturi de un pahar de must sau un vin rosu nou fiert 🙂

Nu scap nicio ocazie sa le cumpar gata coapte si de la vanzatorii ambulanti ,sunt atat de bune!

Spor la treaba si pofta buna!

sursa foto 

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version