Dintre toate rețetele de chec, cele cu iaurt ne plac în mod deosebit, iar de data aceasta ne-am gândit să preparăm o rețetă de chec cu iaurt și prune.
Checurile cu iaurt au textura mai densă și ușor umedă. Sunt cele mai potrivite pentru a le combina cu fructe pentru că fructele nu migrează în totalitate la baza acestora.
Un astfel de aluat mai găsiți pe blog la rețeta de prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat. Astfel de checuri se pot prepara cu tot felul de fructe, important este ca acestea să nu fie foarte zemoase.
Vă mai recomand de pe blog și rețeta de chec cu rodii glazurat. Acesta este puțin mai deosebit datorită semințelor de rodie crocante și glazurii frumos colorată. Are gust dulce-acrișor și este plin de semințe de rodie. Merge de minune savurat lângă cafeluța de dimineață, un ceai aromat sau o cană de lapte.
Cum se prepară rețeta de chec cu iaurt și prune
Pentru rețeta checului de față pregătim un aluat mai consistent, dacă dorim ca prunele să rămână la suprafață. Punem puțin mai multă făină decât la rețeta clasică de chec cu iaurt.
Și optăm pentru prune coapte, dar cu pulpa mai fermă pentru a nu produce mult suc în timpul tratamentului termic. Se pot pune prune și în interiorul aluatului, dar checul arată bine și cu prunele doar la suprafață.
Dacă și vouă vă plac checurile, găsiți pe blog o colecție de rețete interesante, de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu iaurt și prune.